Castanyada

Els Panellets o «pans petits» eren pans més petits del normal que s’oferien per Tots Sants o «dia dels difunts» com a ofrena a les tombes dels morts. També s’amagaven per les llars per tal de comfortar als esperits dels familiars per encara rondaven per la casa. La recepta que avui majoritàriament utilitzem provablement te un orígen àrab i pren com a base l’ametlla i els pinyons, ambdós fruits secs, llavors d’arbres, amb un clar simbolisme com a font de vida.

 

Al Pa de Pessic els elaborem amb ingredients de primera qualitat i artesanalment amb un toc de diferenciació per la pasta base que fem amb moniato escalivat al forn, ametlla crua molguda, almívar, ou, canyella i vainilla.

 

En fem de pinyons, coco, cacau, gers, nata, gema i cafè.

 

Bona castanyada o dia dels difunts! i si sou dels que a casa també us ha arribat Halloween, doncs a disfrutar-los disfressats de zombies o el que s’escalgui!